O nama

by Marta Hilmar

Dobar tek, Bon Apetit, Velbekomme!

Moje ime je Marta i zajedno sa dečkom, vikingom Dennisom htjela bi vam pokazati naše male kulinarske avanture. Volimo kuhati i guštati u modernoj i tradicionalnoj hrani. Postoji neki šarm u tradiciji, ali moderni i inovativni recepti nas posebno privlače. Sezonski plodovi su najbolji i moja velika radost je šopigiranje na placi punoj svježih namirnica.

Detalji iz povijesti…
Moji korijeni sežu sve do male državice, hrvatske. Odrasla sam uz zdravu hranu koju je moja mama svakodnevno marljivo pripremala. Kada sam bila mala, da bih zahvalila mami, posadila sam rotkvice u vrtu (koje je ona obožavala). Ali pogodite?! Ona čarobna stvar, tzv. ljubav, me ponijela sve do dalekog sjevera, u Dansku, gdje trenutno živim i radim. Zapravo, i nije tako hladno ovdje, jer se uvijek nešto kuha ili svježi kruh peće. Danska je lijepa, sa puno svojih tradicija i zadivljujućih krajolika koje još treba otkriti. Istina je da prije nego što sam upoznala svog dečka nisam puno kuhala. On mi je bio velika inspiracija i pokusni kunić. A sada se često svađamo oko toga tko će danas kuhati.

Pećenje kruha i kolača me još i više privlači. Ništa nije bilo bolje od mirisa Božića koji je uvijek bio dočekan raširenih ruku. U to doba godine sestra i ja smo sjedile uz baku, diveći se svoj čaroliji njezine pripreme kolača (dok je ponekad koji prst znao biti u padeli punoj otopljene čokolade). Još uvijek, svaki Božić, baka otvara korice stare i oronule knjige, kako bi svojim unucima nešto spekla.

Ovdje, na našem blogu pronaći ćete eksperimente iz naše kuhinje. Možda pokoji post sa putovanja također zaluta. Pridružite nam se u našim avanturama kroz društvene mreže, komentarima i dijeljenjem, bit će nam drago.

Ostale činjenice…
– Živimo u Aalborgu. Dennis dolazi iz Skive-a (Danska), a ja sam iz Senja (Hrvatska).
– “Nordijska kuhinja” kontra “Mediteranska kuhinja”
– Putovati je živjeti! (tako smo se i upoznali, Dennis i ja, u Rigi). Volimo otkrivati nova mjesta i lokalnu hranu.
– Lokalna hrana je uvijek prvi izbor.
– Dennis obožava dobro maslinovo ulje, a oboje volimo posebno pivo (iz mikro pivovara).
– Volim uloviti “taj” trenutak sa kamerom.

Hvala na čitanju,

Marta i DennisO zadržavanju prava i korištenju slika

Ulažemo puno truda u recepte i objave, a sve naše fotografije su izvorne (ako nije drugačije navedeno), pa bi vam bili zahvalni da ako koristite sadržaj sa stranice stavite poveznicu ili nas kontaktirate.

Hvala!